Kostvejledning – intolerance – sensitivitet

Kost

Helhedsbehandling med biopati, kinesiologi og kostvejledning er en stadig kilde til forundring, passion og glæde hos mig. I nu 27 år har biopatien hjemme hos mig givet hundredevis af mennesker hjælp til selvhjælp og en oplevelse af et bedre og stærkere helbred og øget livskvalitet.

Som holistisk biopat er jeg meget opmærksom på hvilke stressfaktorer der er med til at ” vælte læsset”.  Men generelt har jeg erfaret, at når først kostændringerne bliver fulgt op, så øges kroppens selvhelbredende processer og vi genvinder hurtigere livsglæde, sundhed og livskvalitet.

Sensitivitet – fordøjelsesproblemer – allergi og intolerancer

Når vi er sensitive, er vi ofte sensitive på flere planer i vores liv. Dette er vigtigt at være opmærksom på, når livskvaliteten hos den enkelte klient skal højnes. Sensitiviteten gælder også flere forskellige fødevarer, som vi indtager i vores hverdag – og kan betyde en afgørende forskel til at kunne højne velvære følelsen og styrke en psykisk skrøbelighed. Et stabilt blodsukker betyder meget for et udfordret nervesystem.

For mig at se, så kan den mad vi indtager, enten være til skade eller til gavn for vores helbred.

Men alle dele i krop og psyke hænger meget nøje sammen. Derfor er det altid vigtigt at styrke og støtte alle de berørte dele i det menneskelige netværk for at kunne opnå balance og livskvalitet hos den enkelte.

Ernæringen er forudsætningen for et godt helbred. Næringsstoffer må tilføres i mængder, der svarer til den enkeltes behov. Men lige her er vi meget forskellige. Mange faktorer er afgørende for, hvordan vi udnytter og bearbejder maden. Desværre er den danske kost blevet for industrialiseret. Vi får for meget sukker, dårligt fedt og hvidt mel. Maden er fattig på vitaminer og mineraler uden vital- og livgivende stoffer.

Vi  ved godt at for meget sukker ikke er godt for helbredet – derfor har industrien bl.a. udviklet forskellige sødestoffer. Men mange af disse kunstige sødestoffer kan være vældig problematiske for kroppen. Vores indtag af såkaldte lightprodukter er eksploderet de sidste 10-20 år.

Vi ved, at vi skal  spise mindst  ”6 om dagen” af grønt og frugt med overvægt på grønsagsdelen og gerne groft – men generelt indtager de fleste langt mindre. Vi spiser for lidt fibre via groft brød og grove grønsager som fx kål, porrer og rodfrugter.

Mange mennesker har i dag problemer med livsstilssygdomme, som fx allergi, gigt, kræft, mave-tarmsygdomme, eksemer, kredsløbssygdomme etc. som ud fra min erfaring i klinikken ofte skyldes dårlige madvaner.

Med helsekost og sund levevis kan man afhjælpe mange af ovennævnte sygdomme og få det bedre både fysisk og psykisk. Energi og velvære øges og dermed livsglæden. Kroppen føles stærkere og sundere. God næringsrig kost er med til at genoprette kroppens ligevægt, som nu selv kan begynde at reparere ubalancerne og opståede skader.

Scroll to Top